Perhentian jäi taakse ja yöbussilla matkattiin toiselle puolelle Malesiaa Langkawin saarelle. Luulisi että säästää aikaa ja rahaa yöbusseilussa mutta 16 asteen lämpötila bussin sisällä 9 tunnin bussimatkalla ei ollut ihan parasta. Väsyneinä otettiin ensimmäinen huone Langkawin Chenang biitsiltä, joka löydettiin ja mentiin suoraan nukkumaan. Herätessä huomattiin millainen läävä se mesta oikein oli. Viime siivouksesta oli varmasti vierähtänyt vuosi. Oltiin kuitenkin jo maksettu yksi yö, joten jäätiin siihen ja lähdettiin etsimään parempaa majapaikkaa. Käveltiin pääkatua n. 1 km ja saavuttiin Tengah biitsin alkuun, josta löytyikin täydellinen paikka meille. Monkey hut on vain 12 hengen hostelli yhteiselle vessalla ja suihkulla ja kahden hengen huone maksaa 35 ringgittiä. Ainoa henkilökunnan jäsen on ruotsalainen nuori tyttö ja tunnelma täällä on niin kotoisa.

Toisena päivänä käytiin katsastamassa vesiputoukset ja uimassa siellä. Mahtavat näköalat ylätasanteella ja melko iso putous alatasanteella. Vesi oli ihanan vilpoista ja raikasta verrattuna kuumaan meriveteen. Putousten vieressä oli cable car kiskot ylös vuoren huipulle ja mentiin katsomaan sieltä vielä maisemia. Oli kyllä pelottavin kabiini missä oon ikinä ollut. Se nousi lähes pystysuoraan ylöspäin vähän vajaan kilometrin korkeuteen. Skybridge oli valitettavasti suljettu ja ihan ylimmällä tasanteella oli melko sumuista,joten valokuvat eivät ole ihan yhtä näyttäviä kuin todellisuus oli.

Sami uimassa vesiputouksilla. Pudotus tossa takana oli aika hurja.



Yläpuolella oleva kuva on samoista vesiputoksissa kabiinista otettu.

Törmättiin täällä samoihin ruotsalaisiin kuin jo Bangkokissa 6 viikkoa sitten. Samoin tanskalaiset, joihin tutustuttiin Lumpurissa on täällä ja niiden kanssa ollaankin vietetty aika paljon aikaa. Myös puolalainen joka lainasi Samin kenkiä Perhentianilla oli täällä, joten isommalla porukalla ollaan lomaa viime päivät vietetty. Langkawin ollessa verovapaata aluetta etenkin alkoholituotteet on täällä kolme kertaa halvempia kuin muualla Malesiassa. Myös ruokaa ollaan löydetty edullisemmin, joten eräänlainen säästöviikko on ollut wink.Torstai-iltana lähdettiin lähes koko hostellin kanssa night marketilta hakemaan ruokaa ja tutustuttiin paikallisiin ruokaihmeisiin. Parasta ruokaa koko Malesian reissun aikana ja meidän ruoat ja juomat maksoi yhteensä n. 5 euroa ja koska piti maistaa monenlaista ja tuli ostettua vähän liikaakin, jäi siitä vielä aamupalaksikin.

Muutoin ollaan aikalailla vain rentouduttu täällä. Lenkkeilty rannalla paljain jaloin, uitu ja pyöräilty. Tänään tosin vähän pröystäiltiin ja käytiin italialaisessa kahvilassa juomassa kahvit ja syömässä savulohisämpylät (n.6 euroa/nenä).Mutta oli se sen arvoista saada vasta paistettua sämpylää ja lohta! Huomenna onkin viimeinen kokonainen päivä täällä ja siitä jatkamme matkaa takaisin Kuola Lumpuriin, jossa toivon mukaan saan suoritettua viimeiset opintopisteeni kouluvierailulla. Merin tulee Lumpuriin samana päivänä kun me lähdetään, joten harmiksi emme ehdi varmaan edes pikamoikkausta.