Legendaarisen Kummelin säämiehen vettä sataa ja kaikkia v-tuttaa lausahdas sopisi hyvin tähän kolmeen päivään joina ollaan oltu täällä Krabissa. Sillä erotuksella tosin, että onhan täällä kuitenkin lämmin ja on ollut aikaa viettä Turhapuromaista elämää eli nukuttu on n. 10-12 tuntia/vrk. Ihan kivaa sekin välillä.

Eilen oltiin kuitenkin ilmoja uhmaten melontaretkellä ja se kyllä kannatti. Matkustettiin auton lavalla n. puoli tuntia Thalongiin(muistaakseni oli paikan nimi) ja sieltä tehtiin ohjattu muutaman tunnin melontaretki huimissa maisemissa. Aluksi melottiin merenlahtea pitkin, jonka jälkeen sukellettiin kanjoniin ja metsän siimekseen laskuveden hätyytellessä, mutta ehdittiin läpi ennenkuin kajakki tarttui kiinni. Maisemat oli jälleen kerran kuin sadussa ja bongattiimpa pari apinaa ja melkoinen liskokin metsän reunalta ihmettelemästä.

Tänään ostettiin sadeviitat, joita todella tarvittiin, sillä Suomen syyssateet on aika kevyitä näihin kuuroihin verrattuna. Käveltiin rantaa pitkin melkonen matka 1,5 tuntia suuntaansa ja käytiin ihmettelemässä tsunamin aikanaan tuhoamia paikkoja ja muistomerkkiä. Maisemat oli kaikesta huolimatta kauniita, vaikkakin vettä tosiaan tuli aikalailla.

Muuten tästä Krabin ajasta ei harmittavasti jäänyt paljon käteen kehnojen ilmojen takia, mutta aina ei näin pitkällä reissulla voi paistaa. Muutenkin tää paikka on vähän liian turistipaikka meidän makuun ja riivaajia/sisäänheittäjiä on metrin välein. Hyvä tosin nähdä välillä tätäkin, että osaa taas arvostaa oikeesti hienoja paikkoja enemmän.

Huomenna reissu jatkuu kohti Ko Lantaa ja tarkoitus käydä pienemmillä saarillakin, toivottavasti sadekausi olisi vähitellen ohi tälläkin rannikolla(pitäisi loppua näinä päivinä), jotta mm. Ko Pih Pih retkestä saisi kaiken irti.