Lake Toba osoittautui juurikin niin hyväksi paikaksi kuin meille oli kerrottu. Suomalainen, kun tykkää olla mökillä. Lauantaina täällä oli paikalliset häät. Pällistelimme kadulla häämenoja ja he huusivat meille, että tulkaa syömään. Oltiin valitettavasti just tultu ravintolasta ja mahat oli täynnä. Ens lauantaina täällä on ehkä toiset, jossa suomalainen on menossa naimisiin paikallisen kanssa, joten sinne siis :D Lauantaina käytiin kuuntelemassa Roy's pubissa myös paikallista livebändiä. Ne soitti kaikkea mahdollista Ricky Martinista Pink Floydiin ja ihan mielettömän hyvin. Sinne sai myös mennä yleisöstä laulamaan ja moni menikin, mutta suomalainen karaoke oli kaukana, koska kaikki oli ihan älytytömän hyviä!

Maanantaina lähdettiin retkelle toiselle puolelle saarta. Käveltiin ensin tästä Ambarita nimiseen kylään, jossa on myös muinaiset Stone Chairssit, joita käytiin katsomassa. Kunikaat istui niiden äärellä päättämässä asioista ja rikolliset tuomittiin samoilla kivillä. Sieltä otettiin paikallisbussi Pangururanin kylään. Bussimatkailu oli melkoista. Minibussi, johon mahtuu noin. 10 matkustajaa ahdettiin niin täyteen kuin vain matkustajia riitti. Mummot ja papat melko sulavasti hyppi laukkujen ja ihmisten yli, mitä pienimpiin nurkkiin istumaan. Musiikkina oli melko järkyttävästi miksattua poppia ja se soi niin kovalla kuin ämyreistä lähti. Ja tietysti lähes jokainen matkustaja poltti tupakkaa koko ajan. Kuvassa semitäyteen ahdettu paikallisbussi!

Pangururan oli aika likainen ja meluisa. Paljon kojuja ja torilla oli myytävänä tuoreita (=eläviä) kaloja ja hedelmiä. Käveltiin lähellä olevile mainosten mukaan kuumille lähteille, mutta ainoa mitä löydettiin oli ikäänkuin sisälle rakennettu allas, jossa oli super kuumaa vettä. Liekö oltu väärässä paikassa, mutta oltiin kävelty jo melko hyvän matkaa, ja bussilla piti ehtiä vielä takaisinkin, joten ei sitten muita etsittykään.
Kuvassa Stone Chairs!


Yllä kuvassa peruskylämaisemaa.
Täällä yksi monista hyvistä asioista on leipä! Monessa paikassa myydään home made brown breadiä, joka on tosiaan siellä leivottua leipää, joka ei ole pelkkää vehnäjauhoista pullaa. Ja siihen saa juustoa ja kurkkua päälle! Taivaallista! Tänä aamuna yllätin Iksun juoksemalla aamulenkin parhaimpaan näistä leipäpaikoista ja toin aamupalan meille kotiterassille. EI voi päivä paljon paremmin alkaa. Maanantai aamuna lisättiin siihen vielä iso annos hedelmiä, mysliä ja kotitekoista jugurttia. Kyllä sitä ollaan oltu yhtä hymyä noiden herkuttelujen äärellä.


Tänään käveltiin vesiputouksille tuossa melko lähellä. Putouksille piti kiivetä ja kävellä kapeaa (välillä lähes olematonta) polkua pitkin jonkinsortin viidakon keskellä. Mietittiin jo, että eksytty ollaan mutta jatkettiin vain kohinaa kohti. Lopulta putous näkyikin lehtien välistä, mutta tie päättyi kuin seinään ja äkkijyrkkä putous seinämän vieressä ei houkuttanut lähteä kiipeilemään paremmille näköaloille. Mutta retki oli hauska ja pientä viidakkoseikkailua olinkin taas jo vailla. Ja illalla tilattiin fish and chips ravintolassa ja saatiin melko isot kokonaiset kalat reilu kolmella eurolla. Ei paha.

 Maisemaa Lake Toballa.