Heti alkuun pahoittelut kirjoitusasusta, koska tietyt Suomessa tutut kirjaimet ovat hiukka erilaisia, kuin totuttu. Ei vaan jaksa muokata uudestaan omalla koneella. Toivottavasti saatte selvan>

Maanantaina jatettiin haikein mielin Byron Bay taakse ja matkattiin kohti uusia seikkailuja. Kohteena oli Queenslandin pohjoisosassa sijaitseva Cairns, joka oli jalleen aivan uusi maailma taman valtavan maan sisalla. Heti, kun astuttiin koneesta ulos, tuli selvaksi, etta oltiin taas trooppisessa ilmastossa. Kuumuus ja kosteus toivat vaistamatta mieleen Aasian, jossa matkattiin reissun alkuvaiheessa.

Lentokentalta mentiin majapaikkaan, joksi Santun ja Annun, seka opaskirjan vinkkien perusteella valikoitui Corona Backpackers. Hinta oli kaupungin halvin ja pitkasta aikaa raaskittiin ottaa kahden hengen huone dormin sijasta. Tasta huolimatta hinta per/nuppi oli 10 dollaria halvempi, kuin Byron Bayssa.

Hostelli osoittautui oikein mukavaksi ja kodikkaaksi. Pitkasta aikaa pystyi yot nukkumaan ilman jatkuvaa bileiden ja muun saadon hairioita. Lepo teki meillekin hyvaa, kun on kerattava voimia tulevaa Uuden- Seelannin seikkailua varten. Parina ekana paivana lahinna tutustuttiin kaupunkiin ja otettiin iisia aivan keskustan tuntumassa olevassa Lagoonissa. Se on valtava uima-allas meren rannalla, joka on avoin kaikille. Veden lampotila on reilut 30 astetta, ilma 35-38, joten hyvin tarkenee! Cairnsissa ei ole beachia, paitsi hieman kauempana kaupungista. Tahan vuoden aikaan uiminen meressa on kuitenkin vaarallista pahimmillaan tappavan Box Jellyfishin ja ikavan pikkuolion Irrugandjin takia. Myos krokotiilit muodostavat todellisen vaaran, joten ei tod. tee mieli menna uimaan muualle, kuin tohon Lagooniin!

Kolmantena paivana saatiin aikaiseksi varata sukellus ja snorklausretki perjantaille. Viidakkoseikkailukin meinattiin varata, mutta todettiin, etta ollaan jo varsin paljon semmoista nahty, eli varaamatta jai varsin arvokkaan hinnankin takia. Torstaina kaytiin paikallisen Casinon katolle rakennetussa ns. elaintarhassa. Vaikka tama tarha olikin varsin vaatimaton, nahtiin kuitenkin molemmat ekaa kertaa valtava krokotiili (n.5 m ja 500 kiloa). Sen nahtyaan ja esittelyn kuultuaan oppi ainakin kunnioittamaan tata valtavaa otusta. Krokotiilit ovat dinosaurustakin vanhempia kavereita ja yhta pelottaviakin, jos luonnossa tulisi vastaan.

Perjantaina sitten oli kauan odotettu retki Great Barrier Reefille, jossa oli tarkotuitus sukeltaa, snorkalata ja tietty ihailla muutenkin huikeita maisemia. Itse en pystynyt jannitykselta nukkumaan kovin hyvin edellisina oina, mutta veteen mentaessa kaikki jannitys haihtui nopeasti. Yllattavan hyvin muistui Thaimaassa opitut taidot mieleen ja paasi nauttimaan maailman kahdeksannen ihmeen vedenalaisista maisemista. Harmittavasti nakyvyys ei ollut ihan paras mahdollinen, mutta uskomattomat korallit ja erilaiset kalat kuitenkin tuli bongailtua. Tuttuun tapaan multa loppui happi Suvia aiemmin, mutta onneksi kuitenkin jotain ehdin nahda.

Loistavan lounaan jalkeen suunnattiin uudelle spotille ja talla kertaa snorklaamaan. Mentiin pienella veneella jonkin matkan paahan ja, kun laskeuduttiin veneesta mereen, tuli heti selvaksi, miksi ohjaaja kehotti pukemaan rapylat vasta vedessa vahan matkan paassa. Huomasimme seisovamme avomerella hiekkapohjassa vetta vain nilkkoihin asti! Naky oli aivan epatodellinen ja harmi, ettei voitu ottaa kameraa tahan reissuun mukaan. Hieman syvemmalle paastyamme puettiin rapylat ja nautiskeltiin vedenalaisista ihmeista. Eri varisten korallien lisaksi naimme Clownfisheja (Nemo), rauskuja yms. varikkaita kaloja. Muutama jattimainen vonkalekin nahtiin ihan lahietaisyydelta, kalan nimea en nyt muista.

Loppuaika nautittiin auringosta ja paluumatkalla linnanmaen vuoristoradan kaltaisesta kyydista, kun merenkaynti oli suh. voimakasta. Aasian laivamatkojen jalkeen ei tuntunut missaan, mutta joillekin naytti kyyti olevan liikaa ainakin naaman varista paatellen.

Kokonaisuudessaan reissu oli rahanarvoinen vaikka kalliilta aluksi tuntuikin. Runsas ja kattava ruokatarjoilu ja henkilokunta yleisesti tekivat reissusta erinomaisen. Ocean Freedom nimista firmaa voidaan suositella muillekin vastaavaa reissua suunnitteleville.

Nyt lauantaina ollaan taas otettu iisia, kuten nykyaan varsin usein ja huomenna maa ja valuutta vaihtuu taas, nyt Uuteen- Seelantiin. Molemmat odotetaan innolla uusia ja taas aivan erilaisia seikkailuja.