Sivuston päivityksen takia on jäänyt tämä julkaisematta mutta kirjoitettu siis jo 28.1.2013. Samoin kuvien liitätminen on toistaiseksi vielä poiskäytöstä mutta nekin lisäillään sitten myöhemmin kunnes sivusto taas toimisi...

Melbournessa eläminen on enemmän arkea kun muissa paikoissa, joissa ollaan oltu. Tehdään ite ruokaa, hengaillaan välillä kotisohvalla ja käydään kirjastolla netissä ja puuhailemassa. Maanantaina alkoi Aussi openit ja Melbournen katukuvassa se näkyy isosti. Joka paikassa mainoksia ja näyteikkunat on koristeltu tennispalloilla. Federation Squarilla on aussiopen kauppa ja lipunmyyntipisteellä järkyttävät jonot. Jahven lähdettyä kotimatkalle tilalle tuli Niko, joka saapu maanantai-iltana.



Meillä oli etukäteen liput torstaille ja perjantaille Rod Laverille ja miesten finaaliin, joten fiilis oli mahtava kun kisat vihdoin alkoivat. Tiistaina oli Jarkon matsi Tommy Haasia vastaan, joten tunnelma oli jännittynyt heti aamusta saakka. Matsi oli suht. isolla kentällä ja katsomo tupaten täynnä, saksalaisilla aikamoinen ylivoima katsomon puolella. Tehtiin kuitenkin kaikkemme, jotta pieni Suomi kuului ja näkyi katsomossa ja mielestäni aika hyvin onnistuttiinkin. Välillä tietty oltiin äänessä täysin väärään aikaan, no jännityksen piikkiin...Se tunne, kun Jarkko vaikeuksien kautta vihdoin otti voiton oli sanoinkuvaamaton! Tärinää kesti vielä pari tuntia matsin jälkeen. Tiistain tähtihetkiin kuului myös Federerin treenit eturivistä ja nähtiinpä vähän matsiakin. Lisäksi nähtiin vähän Monfilsin ja Dolgobolovin loppua.


Torstaina sitten oli vuorossa Jarkon toinen matsi Dodigia vastaan, sekä Rogeria yms. Säänhaltijat taikoivat täksi päiväksi aikamoisen extremekelin. Lämpöä oli parhaimmillaan 40,4 astetta, joten katsojankin kuntoa punnittiin toden teolla. Jarkon matsista tuli taas tuttuun tapaan trilleri, mutta tällä kertaa vastustaja oli niukasti parempi. Pettymys oli vähintäänkin yhtä iso, kuin voiton tuoma hyvä fiilis tiistaina. Rogerkin jäi näkemättä, koska matsi kesti niin pitkään. (Suvi tosin skippas Jarkon pelistä tunnin, luottamalla, että matsi menee viidenteen ja näki Rogerilta pari erää). Tsonga sentään nähtiin loistopaikoilta.


Perjantaina mentiin taas koko päiväksi tennistä katsomaan. Helminä Tipsarevicin viisieräinen Bennateuta vastaan, sekä vakuuttava Wawrinkan esitys Quarrayta vastaan. Lauantaille en saanu lippuja, kun Fedellä oli Tomic vastassa. Katsottiin siis Federation Squarella parintuhannen muun kanssa, kun maestro koulutti pikkupoikaa.
Maanantaiksi sain lipun Roger vs. Raonic hyvältä paikalta ja itselle se oli unohtumaton kokemus. Huikeeta näytöstä ja fiilis katossa. Loppukisa jouduttiin seuraamaan finaalia lukuunottamatta Fed Squarilla, koska lippujen saaminen osoittautui mahdottomaksi tai överikalliiksi. Viiden erän voitto Tsongasta ja äärimmäisen kirvelevä tappio Murraylle, sekä unohtumaton kokemus Grand Slam finaalissa jäivät lähtemättömästi mieliin. Kaksi viikkoa olisi ollut täydellisiä, jos vielä Roger olisi selviytynyt finaaliin. Mahtavat viikot oli silti ja tän kyllä muistaa lopun elämän ajan.


Muutoin ollaan käyty leffassa kattoo Hobittia ja nautittu ihanasta lomatunnelmasta. Porukoiden vikana päivänä Melbournessa oltiin päätetty viimein kokeilla b tilmaisia grillejä. Käytiin Merin ja Iksun kanssa Victoria marketilta ostamassa kalaa, lihaa, kasviksia ja juustoja ja mentiin Yarrajoen varteen grillailee. Oli aivan ihanaa ruokaa ja kerrankin piknik eväät veti vertoja aussien piknikeille. Victoria marketin night market on aina keskiviikkosin ja sieltä saa sillon ruokaa ja juomaa ympäri maailmaa. Livemusiikkia koko illan ja erilaisia kojuja. Ollaan käyty siellä pari kertaa syömässä ja nauttimassa tunnelmasta. Koska tennikset on ollut käynnissä Federation Squarilla isolta screeniltä tulee tennistä jatkuvasti. Iltaisin ollaan sitte käyty siellä kannustamassa Rogeria. Porukkaa on muutama tuhat ja ihan mieletön meininki. Porukka taputtaa ja huutaa ihan samalla tavalla kun katsomossakin. Eli tennistunnelmasta pääsee nauttii aika hyvin ilman lippuakin! Huomenna matka jatkuu takaisin Byroniin, johon Meri matkailee junalla ja me lennetään perässä.