Saavuttiin Hong Kongiin pitkän matkustuksen päätteeksi Samin vielä kaiken lisäksi vähän kuumeillessa. Onneksi hostelli löytyi helposti ja saatiin siisti huone, mutta kello läheni kahta yöllä ja seuraavana aamuna heräiltiin vasta 12 aikaan. Lähettiin tutustuu kaupunkiin tällä kertaa Hong Kong Islandin puolella. Kelit oli koko vierailun aikana vähän kehnot, mutta sadeviitat vaan päälle ja homma sujuu. Koska oli vappupäivä haluttiin mennä piknikoimään, mutta maailman pisimpien liukuportaiden alkupäässä bongattiin kaksi ylioppilaslakkia istumassa yhdessä baarissa ja oli pakko mennä moikkaamaan. Äiti oli tullut näkemään tytärtään Hong Kongiin ja vapun juhlinta oli käynnissä.

Seuraavana päivänä Merin oli määrä saapua ja mentiinkin Merii vastaan lentokentälle, kun piti samalla hoitaa viimekertainen Vietnamin lentolippusähläys, jotta saadaan rahat takaisin tilille. Majotettiin Meri samaan hostelliin ja pyörähdettiin sumuisella ja hieman sateisella Victoria Peekillä. Näkymät olis varmaan ollut huikeat, mutta näkyvyys oli n. 2 m... Mutta takaisin päin otettiin Trami, joka laskeutuu huipulta alas melko jyrkästi ja tuli ihan vuoristoratafiilis, joka korvas maisemien puuttumisen :D

Perjantaina retkeiltiin lähellä olevalle Cheung Chan? saarelle, jossa on vähän pienkaupunkitunnelmaa keskellä suurkaupunkia. Kivan näkönen biitsi ja kapeita kujia. Toki retkeilypäivä sattui olemaan huonoin kelipäivä ja vettä sato kaatamalla lähes koko ajan. Tulipahan käytyä. Illalla suunnattiin vielä rullaportaiden happy hour-tarjontaa tutkailemaan ja vietettiin hauska ilta.

Lauantaina alko olee aika absurdi fiilis, kun kotiin lähtö on niin lähellä. Mietittiin meijän vuotta Merin kanssa ja todettiin yhteen ääneen, että aikamoisia seikkailuja ollaan päästy kokemaan. Perustettiin myös anonyymit matkailijat ryhmä, jotta saadaan vertaistukea toisistamme kun koitetaan sopeutua Suomen arkeen. Viimeisen illan juhlat juhlittiin Lan Kwai Fong baarikadulla haikein ja onnellisin tunnelmin.

Tänään vielä pyörähdettiin Kowloonin puolella Baliravintolassa ja Indonesiatunnelmissa, kun jostain syystä niitä asuu täällä ihan älyttömästi ja sunnuntaisin he kokoontuvat piknikömään mm. Kowloon parkiin. Mua ja Meriä tultiin taas pyytämään valokuvaankin. Kotoisa fiilis siis. Iisipäivä kävellessä ympäri Kowloonia ja viimehetken shoppailutkin tuli hoidettua...Nyt kone kohti Lontoota ja sieltä Helsinkiin. Viimeiset tunnelmat ja valokuvat sitten home sweet home!