Nyt onki ollut pitkä tauko kirjoittamisesta, kun ihmisiä Suomesta on tipahdellut Australian mantereelle vähän väliä ja joulukin on ollut sekoittamassa. Ensin Jahve tuli ennen joulua ja ehdittiin viettää pikkujoulutkin ennen ku porukat tuli aatonaattona. Käytiin myös ottamassa perinteiset neppiskisat lähirantsulla. Jahve otti voiton, mutta jotain vilunkipeliä siinä varmaan oli...
Neppisrataa rakentamassa.

Aatto oli täällä vähän erilainen ja ruokakin enempi aussityylistä. Päivä aloitettiin surffauksella Bondi biitsillä ja käveltiin ihanissa maisemissa ja auringossa Bondilta rantaviivaa pitkin Coogeelle.


Illalla sitten grillattiin parvekkeella! Aivan ihanaa!
Joulupöytä

Joulupäivänä sattui huonompi keli ja vettä sateli pitkin päivää, joten lähdettiin tutustumaan Aquariumiin. Se oli kyl hintansa väärtti, haineen ja rauskuineen ja pingviineineen. Sit mentiin syömään Darling Harbouriin ihan mielettömän hyvää ruokaa! Tapanin tanssitkin käytiin kurkkimassa ja seuraavana aamuna saapuikin lisää väkeä kun Meri tuli. Pari iltaa ja päivää meni vaan kierrellessä ympäri Sydneyä ja 28.päivä vaihdettiin porukkaa lennossa, kun Eija ja Jukka lähti Uuteen-Seelantiin ja Merin lukiotytöt Jenni, Ama ja Jonna tuli tilalle.

Lauantaina järkättiin Merille yllärisynttäripiknikit! Mentiin aamulla tyttäjen kesken shoppailee ja jätettiin Iksulle ja Jahvelle vastuu tehdä piknikeväät (tarkkojen ohjeiden avulla) ja tuoda piknikvermeet puistoon, kun me ollaan shoppailtu. Ja seremoniamestarit yllätti kyl täydellisesti kun saavuttiin paikalle ja oli koristelut ja hatut ja kaikki! Ruoka oli hyvää, vaikka poikien panostus oli ollutkin koristeluissa! Meri yllättyi kovasti ja onhan se melko mukavaa viettää synttärit piknikillä ulkona vaikka on joulukuu!
Piknik poppoo nauttii!


Sunnuntaina muu poppoo lähti viinitilaturneelle. Me Merin kanssa lähdettiin herättiin myöhemmin ja lähettiin keskustaan viettämään Merin synttäreitä uudelleen, kun oli ihan se oikea päivä. Mentiin Darling Harbouriin ja löydettiin lähistöllä oleva fishmarket. Siel oli vaikka mitä! Erilaisia kaloja ja mereneläviä raakoina ja valmistettuina ja kaikkea muuta mitä hyvään piknikiin vaaditaan, joten uusittiin edellispäiväinen ja osteltiin piknikherkut ja istuttiin auringossa nauttimassa.
Piknikillä jälleen

Iksu oli siis viiniturneella myös.
Viiniturneella pysähdeltiin Hunter Valleysin viinitiloilla ja maisteltiin tietysti viinejä, sekä juustoa. Turnee oli kokemisen arvoinen, vaikken mitään viineistä ymmärräkkään.

Maanantaina olikin uudenvuoden aatto. Koko 9 hengen seurue (Niko ja Niina tuli viettämään iltaa myös meijän kaa) oli vihdoin koossa. Niko (ja Niina :D)teki meille ihan huippuhyvää safkaa ja istuskeltiin terassilla syömässä ja juomassa
Uudenvuoden juhlapäivällinen

Illalla lähettiin meidän varsinaisiin bileisiin Luna Parkiin Harbour Bridgen kupeeseen, josta näkee ilotulitukset loistavasti. Luna Parkissa oli myös kaikki laitteet käytössä koko illan ja käytiin myös vähän ajelemassa vuoristoradassa. Ei muihin jaksettu, kun tohonkin jonotettiin n. tunnin. Mutta se ei menoa haitannut kun musiikki soi ja porukkaa oli tarpeeksi. Sitä innostuksen määrää on vaikea kuvailla, mikä meissä näkyi kun päästiin Luna Parkiin sisään. Kaikki vaan ryntäili joka paikkaan ja joku 70-luvun tanssiesitys oli keskellä sitä kujaa ja me vaan hypättiin siihen mukaan ja tanssittiin mukana. Meillä oli liput paremmille paikoille kattoo ilotulituksia ja näkyihän siitä ne ihan superhyvin. Ja olihan ne nyt juurikin niin hienot tai vähän hienommat kun oli odottanutkin. 7 tonnia räjähteitä taivaalle Harbour Bridgeltä ja lähialueilta. Silta näytti kyl niin makeelta.

Tiistaina vähän edellisilta painoi jaloissa (toisilla enempi ja ne nukku koko päivän kämpillä) ja mentiin Manlylle rannalle makoilee ja syömään. Aika kiva oli viettää vuoden ensimmäinen päivä auringossa kauniissa maisemissa ihanien ihmisten kanssa.

Leppoisissa merkeissä on elämä täällä mennyt. Asunto Sydneyssä on ollut vähän överiluksus meille! Oopperatalo on tullut zekattua useampaan otteeseen, kun kätevimmin täältä menee keskustaan lautalla sillan ali suoraan talon huudeille. Botanic Gardenissakin käytiin pyörimässä. Täällä on muutenkin niin ihanan paljon puistoa ja vettä joka paikassa et se tekee suurkaupungista niin viihtyisän. Seuraavaksi vielä yksi päivä tarkoitus viettää täällä retkeillen Blue Mountaisille ja perjantaina matka jatkuu porukalla Melbourneen.