Balilla elämä on ollut melkoisen mukavaa... Tiistaina käytiin kokeilemassa surffausta Merin opastuksella Kutan aalloissa. Aivan superhauskaa. Mä kokeilin surffausta jo Ausseissa mutta siitä on vierähtänyt jo kolme vuotta eli ne vähäiset taidot oli melkolailla unohtunut. Ja Samille oli ensimmäinen koitos. Hyvin kyllä meni alkuhankaluuksien jälkeen. Tosin ilman paitaa surffaamisesta on Samilla melkoiset jäljet mahassa ja mullakin on polvet vähän ruvella. Mutta melko kovaa urheilua se on. Jo puolen tunnin räpeltämisen jälkeen oli ihan puhki.
Alla kuva meidän prinsessa sängystä Merin kämpillä (huom. nukutaan ulkona) smiley


Keskiviikkona Merin kämppikset järjestivät poolpartyt johon osallistui heidän länsimaisia opiskelukavereita. Hauskaa oli ja välillä oli jopa hieman epätodellinen fiilis olla mukana niin hienossa ympäristössä pitämässä hauskaa ja tavata taas uusia ihmisiä.


Torstaiaamuna lähdettiin kolmistaan Gileille. Gilit on Balin koillispuolella olevat kolme pientä saarta,  jossa ei ole autoja eikä moottoriajaneuvoja. Melko hiljaista siis verrattuna Baliin. Majoituttiin Gili Trawanganilla, joka on niistä vilkkain ja isoin. Hostelli, Gerald Homestay, oli tosi siisti ja kiva ja siihen kuulu hyvä aamiainen  ja maksettiin 150000/yö kolmistaan eli ihan kohtuuhintainen.


Auringon laskiessa värit melko kivat Gili Trawanganilla.

Perjantaina tehtiin päiväretki viereiselle Gili Menolle,  joka on tosi pieni ja rauhallinen. Käveltiin saari ympäri todella hidasta laahustusta n. tunnissa. Aivan uskomattoman kaunista ja ihanan rauhallista.
Lauantaina mentiin snorklaamaan ympäri Gilejä ja lounastauolla pyörähdettiin viimeiselläkin Gilillä eli Gili Airilla syömässä. Snorklaus oli kyl aika makeeta siellä. Nähtiin monta kilpparia! Tosin korallit oli osittain tuhoutuneita ja kaloja oli vähemmän kun muissa paikoissa ollaan nähty mutta joissakin kohdissa oli vielä ihan taju kaunisvärikirjo ja kalaparvia.
Semiturkoosia ja kirkasta vettä...


Sunnuntaina tutustuttiin omaan saareen. Aamupäivällä itsekseen mutta iltapäivällä paikallisen oppaan johdolla tutustuttiin saaren luontoihmeisiin. Tutustuttiin edellisiltana paikalliseen Yokoon, joka oli myös meidän snorklaus opas ja se oli luvannut viedä meidät kierrokselle.

Nyt mahtava 'loma' lomailun keskellä on takana ja palattiin tänään takas Balille. Oli kyllä melko mahtavaa reissata pelkän pienen repun kanssa, kun painava rinkka odotti 'kotona'.